TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

bollnäs fredag 19/8

9 Billie Jean P.C. (Lopp 1) ska göra sin första start i livet och hon skötte sig bra i kvalet. Bakspår innebär att vi är utelämnade till lite vad som händer framför oss och vi får ta loppet som det utvecklar sig därav och ge henne en bra upplevelse vilket blir det viktigaste, men hon ser väl samtidigt ut att vara en av de som sticker ut i loppet.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


2 Teus (Lopp 2, V5-1) var duktig igen senast och tog ännu en seger. Han behövde loppet och var lite ringrostig på så vis, men gick undan säkert och tanken att han med loppet i kroppen ska vara bättre formmässigt nu. Han har visat att han öppnar bra från start och då han är en av de som höjer sig på förhand så måste vi vara optimistiska igen och tro på att han fortsätter hålla sin fina statistik och är med i toppstriden.

Balans, vagn och utrustning: Barfota bak den här gången är tanken. Vanlig vagn, halvstängt huvudlag och rycktussar i övrigt.

färjestad måndag 22/8

7 Viscount (Lopp 4, V64-1) galopperade med sparat i comebacken och gick en stark slutrunda senast, med lite mera klaff hade han fått vinna, och känslan är att formen är på g. Aktionsmässigt har det känts okej för att vara honom och vi hoppas det fortsätter så och att han gör ett bra lopp igen här. Då kan han på nytt vara med i tätstriden och göra upp om segern, men med tanke på alla sina problem så tar vi fortsatt ett lopp i taget och tycker inte man ska ställa för höga krav på honom.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag och rycktussar igen är planen.


10 Gabi Goes To Paris (Lopp 8, V64-5) gjorde ett bra lopp igen senast. Claes hade en plan köra till spets, men tyvärr blev det inte så och då fick hon göra en hel del jobb istället - men höll fint till tredjeplatsen och det har verkat normalt hemma efteråt. Med tanke på att hon fick ett lite tuffare lopp senast så känns inte spår tio helt iskallt och vi hoppas på fina ryggar, då spurtar hon starkt.

Balans, vagn och utrustning: Hon gick barfota runt om senast och tanken är samma igen. Vanlig vagn, murphy och fasta tussar i övrigt.

eskilstuna tisdag 23/8

8 Spitfire P.C. (Lopp 4, V5-2) hade en passande uppgift senast och från sidan kanske det inte sade så mycket, men han kändes fin och korsade mållinjen på spänstiga ben med tussarna oryckta och jag var nöjd med honom varför han får starta lite tätare här. Trist med bakspåret då han är kvick ut och från framspår hade jag trott på bra chans. Nu är det risk för strul varför man automatiskt vill ligga lite lägre, men Claes får försöka lösa det på bästa vis och Spitfire har kunnande vara med i tätstriden på nytt om det klaffar.

Balans, vagn och utrustning: Han får gå med skor den här gången vilket inte ska vara någon större skillnad på prestation. Vanlig vagn, helstängt huvudlag och rycktussar i övrigt.


8 Xanthis Fiction (Lopp 9, V4-4) ska göra första starten för oss och har tränat på här hemma inför detta. Vi är nöjda med hur hon känns, även om det lär saknas en del formmässigt så här i comebacken. Hon har tidigare visat hon är snabb iväg och är hon kvickast får Claes gärna köra henne i ledningen - annars alternativt ge henne ett bra rygglopp. En lite speciell häst som vi får se vad hon levererar och svårt värdera chansen utan någon dokumenterad form och framförallt när vi inte känner henne så väl i tävling ännu, men vi hoppas hon ska göra en stabil insats.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva.

bollnäs onsdag 24/8

2 Valle E.W. (Lopp 1, V4-1) har varit skadad och borta länge, men nu har det blivit dags göra comeback. Han har tränat på hemma och är ej vässad, så även om spåret blev bra och han duger bra i klassen så ligger vi lite lågt. Han behöver loppet i kroppen och det var ett ovanligt bra lopp med tanke på att det är lunchtrav.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram, vanlig vagn, murphy och rycktussar på honom.


2 Zazu (Lopp 7, V5-3) gjorde en stark debut, men tyvärr fick vi svar av ledaren och sen när luckan kom var det för sent att hinna ifatt den som vann loppet. Han gick dock fint hela vägen in i mål och Zazu känns fortsatt fin hemma efteråt. Han är grön ännu men har mycket under huven - så sköter han sig från start och levererar här måste vi vara optimistiska och tro på en god segerchans.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar igen.

solvalla onsdag 24/8

2 Candy Frontline (Lopp 4, V5-3) strulade till det kort efter start senast och är tyvärr inte att lita på, men hon gick starkt efteråt och hade varit i segerstriden felfri. Inte så lätt häst hoppa upp bakom första gången, men vi ska ändra småsaker så att hon borde sköta sig och spåret blev bra och kusken får ta det safe från början och sikta in sig på att köra felfritt. Gör man det så har Candy en bra slutrunda och såg ut att vara en av 4-5 hästar som höjer sig i loppet.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar igen.

bjerke torsdag 25/8

1 Teknopuma (Lopp 1, V5-1) blev störd i sista sväng i finalen senast och klarade inte det, synd då hon hade fått en vettig slant annars - men hon avslutade bra och viktigast för henne är att få starta på och fortsätta utvecklas med de loppen hon får. Från innerspåret hoppas vi på att kunna få ett bra lopp här och målet är att försöka kvala in till en ny final.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.