TILL START

- För media är det okej använda kommentarerna från Oskar i sina tidningar/tips/PÅ hemsidor förutsatt att man inte ändrar i texterna

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

gävle onsdag 29/11

8 Bengt (Lopp 7, V5-3) vann säkert senast med sparade krafter, där allt har verkat normalt efter loppet och han är bra för klassen. Utgångsläget nu kunde ha blivit bättre i den här spårtrappan, men vi får skaffa oss en fin position och han presterar bra både i den främre träffen och kan gå bakifrån. Räknar med att han ska duga långt och åker ut med en god känsla vad gäller chansen.

Balans, vagn och utrustning: Med tanke på vädret så blir det troligen skor runt om. Vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar i övrigt.


10 Simb Trishia (Lopp 9, V5-5) svek senast och vi har ingen riktigt bra förklaring till den insatsen då vi kollat efteråt. Möjligt att hon inte fick rätta fästet och därav sprang och slirade och var utan rätta draget - men lite frågetecken för formen får vi sätta. Träningsmässigt känns det normalt hemma inför detta i alla fall och spår tio tycker jag känns okej för att köra utefter hur det känns och så får vi se hur långt det räcker och vad hon presterar.

Balans, vagn och utrustning: Vi kör med amerikansk sulky och halvstängt huvudlag den här gången - hon hade vanlig vagn och öppet huvudlag senast. I övrigt troligen skor med tanke på vädret och rycktussar.

solvalla onsdag 29/11

4 Little Richard (Lopp 2, V5-1) vann på nytt senast och höll undan i en tät slutstrid, men är fortsatt grön och agerar trögt varför det blir andra bullar att åka till huvudstaden och Solvalla den här gången och detta är det tuffaste motståndet han mött hittills. Träningsmässigt känns det fortsatt bra hemma och han är under utveckling. Återstår att se hur det här loppet blir kört och vi får se om vi kan nå ledningen eller ej, jag tror att han är snäppet bättre där än så länge.

Balans, vagn och utrustning: Han tävlar med skor och vanlig vagn igen. Däremot så är planen att det blir både helstängt huvudlag (haft halvstängt) och första loppet med rycktussar den här gången.

örebro torsdag 30/11

5 Wille Vox (Lopp 1) ska göra tävlingsdebut och har haft sina bekymmer fram till där han är idag, men skötte sig godkänt i kvalet och tränar som han ska inför detta. Vi hoppas att han ska sköta sig från det lite snäva spåret och sen siktar vi på lite fina ryggar och att han passerar mållinjen på ett bra vis.

Balans, vagn och utrustning: Han tävlar med skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och rycktussar.

Solvalla lördag 2/12

10 Pennywise (Lopp 6, V75-2) vann i fin stil senast och nu har det blivit dags att prova V75 för honom varför vi hoppas ha prickat toppformen till den här starten. Hade gärna sett ett framspår då han kan öppna från start och kunnat skaffa sig en fin position i den främre träffen, men nu från spår tio får vi istället hoppas det blir bra fart på loppet så att vi kommer in i matchen. Känslan det är många om budet och ett öppet V75-race, men spurtar han in bland de 4-5 främsta i första hand får vi vara nöjda med tanke på spåret.

Balans, vagn och utrustning: Skor, amerikansk sulky, helstängt huvudlag och rycktussar - inga ändringar.

bollnäs söndag 3/12

4 Leighton Boko (Lopp 10, GS75-7) körde jag snällt med från det tråkiga utgångsläget senast och det löste sig inget vidare med varken tempo eller ryggarna, men han avslutade starkt då luckan kom och jag var väldigt nöjd med hur han kändes. Formen ska vara uppåt och jag tyckte uppgiften såg intressant ut här med lång distans, särskilt om vi kunde komma till ledningen - men trist med fjärdespåret då han inte är helt att lita på och det underlättar inte för någon snabb start. Räknar hursomhelst med att han ska göra en bra insats och hoppas vi är med i tätstriden.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn och rycktussar. Norskt huvudlag den här gången (öppet senast).