TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

axevalla tisdag 2/3

7 Battle Jack (Lopp 4, V64-1) startgalopperade tyvärr på nytt senast, men han gjorde en strålande upphämtning och visar fin kapacitet. Vi får dock jobba med problemet att han taggar till när det blir start och försöka bli kvitt startgalopperna. Han känns inte överdrivet osäker egentligen, men nu fick vi spår två här vilket inte var det bästa och givetvis så finns risken på nytt att han gör bort sig. Allt känns normalt hemma i träningen efteråt i alla fall och prio ett blir givetvis felfritt - men sköter han sig så har han gott kunnande för ett sådant här lopp och är en av de som borde dyka upp i den främre träffen.

Balans, vagn och utrustning: Vi fortsätter ändra lite småsaker på honom och tanken är sedan skor runt om, vanlig sulky, öppet huvudlag och fast huva på den här gången - han hade norskt huvudlag senast.


7 Alorac Mathbell (Lopp 8, V64-5) var blek i sin senaste start och har som vi skrev inför tilltänkta starten på Örebro inte riktigt följt med stallformen den senaste tiden - nu blev ju tävlingarna inställda på Örebro förra söndagen och därmed så är det fortsatta frågetecken för formen, men han både värmde okej då och tränar som han ska göra hemma i alla fall så vi får ta detta som ett lopp i kroppen och se var vi har honom. Spår långt ut dessutom gör att vi blir utelämnade till vad de övriga hittar på och behöver tur - sammantaget så ligger vi därför lågt, även om han normalt inte gör bort sig i ett sådant här gäng och gynnas om det blir tempo.

Balans, vagn och utrustning: Han tävlar med skor, vanlig sulky, murphy och rycktussar.


3 Listas Behindbars (Lopp 9, V64-6) kommer tyvärr att strykas.

gävle torsdag 4/3

11 Jesper Trot (Lopp 9, V5-5) får godkänt för sin comeback utan att det för den delen slog några gnistor om honom. Han agerade trögt vilket han även gjort i jobb, men uppträdde stabilt i övrigt och han klarade flera störningsmoment vilket var bra och vi hoppas det fortsätter så. Med loppet i kroppen borde formen vara ytterligare lite förbättrad nu då han hade varit borta länge inför senast. Tyvärr dock inget vidare flyt med startspåren såhär långt för hans del och härifrån får vi hoppas på att det blir tempo där framme - sett till kapacitet så tillhör Jesper de främsta och kan vinna, men från utgångsläget så känns en placering bland de tre mer realistiskt om det klaffar lite.

Balans, vagn och utrustning: Han tävlar med skor, vanlig sulky och helstängt huvudlag igen. Eventuellt rycktussar den här gången - men troligen så fortsätter vi med fasta tussar som vi hade senast.