TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med ett par dagar till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in tätt efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 10 och kvällstävlingar fram till klockan 16 på respektive tävlingsdag.)

rättvik måndag 13/7

2 Rocket Boy (Lopp 2, V5-1) gjorde ett bra lopp bakom en fin vinnare senast - han var inte perfekt i stilen, men tränar positivt inför det här och har kapacitet. Spåret går verkligen inte klaga på och den långa distansen ska bli intressant att prova också - så vi har förhoppningar om en fin insats och segerchans.

Balans, vagn och utrustning: Skor, can't see back-huvudlag och fasta tussar som tidigare. Senast hade han hybridvagn - det blir vanlig sulky den här gången.


10 Tåga Viktor (Lopp 3, V5-2) galopperade i sista sväng senast vilket var surt då det troligen var segern som rök, men han reparerade bra efteråt och har svarat för flera bra insatser sedan comebacken. Allt är normalt efter senast och han gör förhoppningsvis ett nytt bra lopp här och har även han kapacitet för att vara med och kriga om segern.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram, hybridvagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


8 Viscount (Lopp 5, V5-4) fortsätter att övertyga sedan uppehållet och Erik var väldigt nöjd med honom vid segern senast. Allt är som det ska efteråt och vi måste fortsätta vara optimistiska och anse detta vara vår bästa segerchans under kvällen - även om spåret såklart kunde ha varit bättre, men vi testar framåt från början så får vi se var vi hamnar.

Balans, vagn och utrustning: Skor, öppet huvudlag och rycktussar som tidigare. Däremot så blir det jänkarvagn den här gången på honom.


15 Volocity De Vie (Lopp 6, V5-5) galopperade senast, men var förlåten då banan var allt annat än bra den dagen. Han reparerade i varje fall starkt efteråt och känns fortsatt uppåt sedan han kommit tillbaka till tävlingsovalen vilket vi hoppas visar sig framöver. Distansen är lite i kortaste laget för att passa honom optimalt här - men en outsider ska han kunna vara om det blir passande kört.

Balans, vagn och utrustning: Skor, halvstängt huvudlag och rycktussar. Hybridvagn istället för vanlig sulky den här gången.


1 Favourite Picture (Lopp 7) ska göra tävlingsdebut och det är alltid svårt bedöma chanserna i sådana här race då man aldrig vet hur mycket konkurrenterna kan. Hon skötte hursomhelst sitt kval på ett bra vis och spåret kunde ju dessutom inte ha blivit bättre - så vi åker ut med en bra känsla. Taktik om vi skulle hålla upp ledningen får vi se då och hur det känns, men det viktigaste är inte placeringen utan att hon får en bra första upplevelse på tävlingsovalen bara.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


9 Art Of Diamond (Lopp 8) ska göra första starten hos oss och har som snabbast gått ett 20-jobb inför detta. Hon känns okej, men hon behöver säkert ett lopp eller två innan formen sitter där. Så vi kör lite snällt och tar vad som bjuds i första hand varpå hon inte ska ses som någon het segerchans på förhand.

Balans, vagn och utrustning: Barfota bak, vanlig sulky, öppet huvudlag och fasta tussar.


3 Valle E.W. (Lopp 10) har varit borta länge och blivit opererad och det är nu dags att göra första starten hos oss. Han har gått ett 20-jobb inför detta och sköter träningen som han ska, så får vi se hur han levererar nu när det blir lopp. Han har ju alltid haft en del problem med att sköta sig och fungera, men vi är försiktigt optimistiska och från bra läge är det ju ingen hemlighet att han tillhör de med högst kapacitet i det här loppet - även om vi inte vill ställa alltför höga krav såhär direkt i comebacken.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram eller skor runt om, vi bestämmer det på tävlingsdagen. Hybridvagn, troligen öppet huvudlag sedan även om vi inte helt bestämt det och får se hur han värmer - rycktussar i övrigt.

lindesberg tisdag 14/7

5 Timetomakeitrite (Lopp 1, V4-1) var lite sämre senast och har fått pausa kort efteråt då han inte var helt kry, men han tränar bra nu och ska förhoppningsvis vara bättre den här gången. Det lär han behöva vara också då han möter en sån som Radetzky som har imponerat - men lång distans passar bra då han är stark och han är en av de hästarna som borde duga en bit bakom nämnde Radetzky även om jag inte tror det är toppform nu.

Balans, vagn och utrustning: Skor, hybridvagn istället för vanlig vagn, norskt huvudlag och rycktussar.


13 Luna Nera Doc (Lopp 3, V4-3) håller riktigt fin form och föll med flaggan i topp senast i kuskfinalen på Rättvik. Hon känns fortsatt bra hemma och gör hon om insatserna som på slutet så borde hon kunna blanda sig i den främre träffen här om det klaffar lite - trots att spåret kunde ha blivit bättre.

Balans, vagn och utrustning: Barfota bak, hybridvagn, murphy/öppet huvudlag och fasta tussar.


4 M.T.On Target (Lopp 9, V5-5) visade tidig talang, men har haft problem och bland annat blivit knäopererad och det har tagit lång tid innan hans tävlingsdebut. Kvalet löste han på bra vis och det är en fin löpare - men med tanke på hans problem så sätter vi inte alltför höga krav på honom utan tar detta som ett test och det är svårt veta vad konkurrenterna kan också. Han var lite ivrig i kvalet - så lite galopprisk från fjärdespåret.

Balans, vagn och utrustning: Skor, hybridvagn, öppet huvudlag och fasta tussar.

eskilstuna onsdag 15/7

1 Victoria Tilly (Lopp 3) har visat att hon trivs under sadel och var strålande bra senast och vann överlägset. Jonathan fortsätter plussa för hennes egenskaper i monté och när hon står bra inne i klassen vad gäller Sommartravsmontén så kändes det spännande att prova här. Nu möter hon flera andra som också är bra för klassen i monté varpå motståndet överlag är tuffare än senast, men med tanke på intrycket den gången så har vi förhoppningar om att hon på nytt ska vara med i segerstriden.

Balans och utrustning: Barfota bak, open eye-huvudlag och rycktussar som senast.


12 Big Farmer (Lopp 3) ska göra första starten i monté och vi får ta detta som ett test och se hur han fungerar - vi har dock funderat ett tag på att prova honom då vår känsla är att han ska kunna funka bra under sadel. Det är autostart nu vilket han inte skötte sig bra med senast han provade - men vi tror det blir annorlunda under sadel, och han får testa bilen innan tävlingarna så får vi se hur det verkar där. Sammantaget svårbedömt hur pass bra han kommer leverera och hur långt det kan räcka då han dessutom ska sköta sig bakom bilen - men han har i alla fall kapacitet som duger i klassen.

Balans och utrustning: Barfota runt om, norskt huvudlag och rycktussar.