TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

lindesberg tisdag 6/6

11 Hidden Dragon (Lopp 6, V5-4) gick bra i skymundan senast och jag var nöjd med honom, men vi kom aldrig riktigt till i loppet då det blev lågt tempo och långt fram. Jag kör honom gärna i ryggar just nu och då kan det lätt bli så - men han duger fint i klassen om det löser sig vettigt härifrån. Galopprisken finns när vi fick ett femtespår, så i första hand ska han sköta sig och sen får vi se hur pass långt det räcker.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar fortsatt på honom.


7 Bakerman (Lopp 7, V5-5) kändes stark ut på slutrundan senast, men det ebbade ut till slut och han fick bara godkänt för den insatsen även om han behövde trava i dödens hela loppet. Känslan han är på väg in i form och bör göra en stabil insats igen - om han startar. Hästen såldes nämligen i lördags och vi får se hur den nya ägaren vill göra om vi startar eller inte.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, amerikansk sulky, blinkers och rycktussar är tanken på honom den här gången.

åmål onsdag 7/6

4 Sharp Object (Lopp 1) skötte sig bra i comebacken och borde gå framåt med loppet i kroppen då han hade pausat och varit ifrån en längre period inför den starten. Vi får testa startbilen innan tävlingarna och se hur det fungerar, men tror han ska kunna kliva iväg bra och skulle han nå ledningen är det extra intressant. Hoppas på en topp 3-placering igen.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, vanlig vagn, blinkershuvudlag och fasta tussar på honom.


10 Sultan Sea (Lopp 7, V86-5) gick mycket bra i Breeders Crown-försöket på Solänget senast och Jepson var nöjd med honom. Normalt borde formen vara framflyttad ett snäpp efter den genomköraren och han har visat att han är bra för klassen. Synd att vi fick bakspår och vi får se hur det utvecklar sig härifrån samt hur han fungerar på Åmåls bana, men räknar med en bra prestation och tycker han ska räknas tidigt.

Balans, vagn och utrustning: Amerikansk sulky, halvstängt huvudlag och rycktussar igen. Vi ska värma först, men tanken är sedan att han ska tävla barfota runt om den här gången.


5 Pennywise (Lopp 8, V86-6) vann på fint vis senast. Visserligen i ett enklare gäng, men det var ett härligt intryck på honom där han vann med krafter kvar och han känns formstark för dagen. Tyvärr är det galopprisk från spåret och vi får sikta på felfritt i första hand, men sköter han sig så har han visat att han duger bra i den här typen av lopp.

Balans, vagn och utrustning: Skor runt om, vanlig vagn, halvstängt huvudlag och rycktussar igen.


13 Rulle Roc (Lopp 8, V86-6) kändes väldigt fin som fastlåst senast och hade det löst sig med lucka under slutvarvet hade han utmanat om segern. Allt verkar normalt efteråt och Per får sikta in sig på att ge honom ett fint rygglopp här. Han är alltid farlig om han får sitt lopp med bra draghjälp och duger fint i klassen.

Balans, vagn och utrustning: Barfota bak, murphy och rycktussar som senast. Vanlig vagn eftersom det är voltstart.