TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med ett par dagar till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in tätt efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 10 och kvällstävlingar fram till klockan 16 på respektive tävlingsdag.)

Solvalla onsdag 26/2

10 Ivanhoe (Lopp 9, V86-6) galopperade snöpligt på sista långsidan senast på V75 då han slog ihop i tempoökningen, och med tanke på hur han avslutade efteråt så var det definitivt en topplacering som rök. Surt såklart, men han fortsätter kännas fin i träningen efteråt och formen den är bra. Återstår att se hur loppet utvecklar sig och var vi hamnar från spåret, men vi har förhoppningar om att dyka upp i den främre träffen även här. Det blir debut över 3140 meter, men det räknar vi med bara ska vara positivt för Ivanhoe som är lite mera stark av sig och har gjort bra insatser över 2640 meter.

Balans, vagn och utrustning: Han fortsätter med skor, vanlig vagn, murphy och fasta tussar som tidigare.

Eskilstuna fredag 28/2

9 Master Hill (Lopp 6, V65-5) valde jag rygg ledaren med senast, men där blev vi tyvärr fast och såhär i efterhand hade jag velat köra om loppet och valt att sitta kvar i andraspår istället. Med tanke på insatsen gången före så var dock det viktiga hur hästen kändes och att han var bra igen och han gick imål med sparade krafter. Allt har känts fortsatt bra i träningen efteråt - så vi tror på en god insats här. Bakspåret gör att vi är lite utelämnade till vad de övriga hittar på och det var några bra hästar emot, men vi tror att han gör ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker.

Balans, vagn och utrustning: Skor, jänkarvagn, öppet huvudlag och huva med rycktussar under precis som senast.


bergsåker lördag 29/2

9 Alorac Mathbell (Lopp 9, V75-5) visade fin inställning som avgjorde från utvändigt ledaren senast och fortsätter att övertyga på oss. Formen den är mycket bra och när det fanns ett lopp över 3140 meter på V75 så har vi siktat hit. Spåret blev okej för hans del då han ändå inte är någon snabbstartare och så får vi hoppas på att det blir lite tempo där framme. Det är tuffare motstånd nu när det är V75 givetvis, men vi känner oss inte slagna på förhand och har förhoppningar om att kunna dyka upp i den främre träffen om loppet blir passande kört för vår del.

Balans, vagn och utrustning: Skor, jänkarvagn, murphy och rycktussar precis som tidigare. Han brukar gå med brodd så oavsett hur vädret blir (lite blandade prognoser i början av veckan) så är det inget som oroar för hans del.