TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med ett par dagar till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in tätt efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 10 och kvällstävlingar fram till klockan 16 på respektive tävlingsdag.)

Lindesberg lördag 6/6

11 Alorac Mathbell (Lopp 4, V65-2) gick okej senast, men hade ändå inte sin bästa dag och kan bättre än så. Vi har kollat igenom honom efteråt och får se hur det eventuellt kan ha påverkat formen - men han tränar som vanligt och gillar ju lång distans. Ett par bra hästar emot så han får ses som en outsider den här gången.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram, vanlig sulky, murphy och rycktussar den här gången.


10 Big Farmer (Lopp 8, V65-6) var inte nära att gå felfritt senast och det får bli voltstart ett tag framöver för hans del. Han kändes okej efter galoppen senast och vi hoppas han går framåt hela tiden, men då spåret blev sådär och vi möter ett par bra hästar så ligger vi en aning lågt den här gången och behöver en del klaff.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, norskt huvudlag och rycktussar. Hybridvagn nu istället för jänkarvagn.


3 Listas Behindbars (Lopp 9) fick vi stryka inför debuten hos oss, men det ska inte ha påverkat nämnvärt och vi har ungefär samma krav som vi hade då. Hon är ny hos oss sedan ägare köpte henne på internetauktionen och hon får främst bedömas på tidigare meriter. En mycket speciell madame av det hon visat i träning och på det hon visar hemma så är hon väldigt svårbedömd, men det sägs att hon ska vara annorlunda när man kommer till banan med henne så vi får se hur hon beter sig då. Kunnande har hon vilket hon visat i tidigare starter och det är en fin häst då hon lägger ner sig i grejerna i träningen, men svårt för oss med tanke på hennes speciella beteende hemma att bedöma vad hon kommer att leverera. Typisk outsider på visad startsnabbhet och kapacitet även om vi bara tar detta som ett test för att se vad hon är för typ av tävlingsindivid.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.

Axevalla söndag 7/6

3 Urgent Call (Lopp 9, GS75-6) var heroisk senast och gjorde en av karriärens absolut bästa insatser. Vi hade som sagt feeling att han skulle vara bra och allt har verkat fint efteråt också, så vi hoppas och tror på en ny bra prestation. Äntligen har vi fått ett bra spår också! Det blir full laddning för ledningen och kommer vi dit finns inte en tanke på att släppa - men är någon annan kvickare den första biten så får vi lägga upp det annorlunda. Silverdivisionen är alltid tufft och det är bra hästar emot här också, men ”Calle” är bra själv och vi hoppas vara med i segerstriden.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, jänkarvagn, blinkershuvan och rycktussar den här gången.