TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

Örebro lördag 23/10

7 Adlon Amok (Lopp 1, V4-1) var spänd från början senast och är inte att lita på, men han har annars skött sig bra sedan han kom till oss. Upphämtningen efter galoppen senast var väldigt bra och han sprang ju minst lika bra som många andra hästar i loppet som har betydligt mera pengar på sig. Det verkar normalt efteråt och sköter han sig så bör han gå bra igen här - då vi hoppas vi också kunna vara med i den främre träffen.

Balans, vagn och utrustning: Troligen skor runt om den här gången. I övrigt vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar som senast på honom.


11 Bon Bini (Lopp 8, V75-4) låg vi lite lågt på senast då hon behövde loppet och jag körde därefter, men hon var väldigt fin och sköt till vasst då luckan kom och det var verkligen en bra genomkörare inför detta. Spåret blev inte optimalt, men hon bör sköta sig och sedan så får vi se hur loppet utvecklar sig därefter. Känslan hon kommer göra en fin insats på lördag och vi har en bra kusk - så vi har förhoppningar om att hon ska kunna dyka upp i segerstriden.

Balans, vagn och utrustning: Lätta tåskor bak nu - vilket vi inte tycker är något större minus. Vanlig sulky, helstängt huvudlag och rycktussar i övrigt.


7 Luna Nera Doc (Lopp 9, V75-5) har inte haft något flyt i de två senaste starterna och formen är betydligt bättre än raden. Hon blev för pigg efter att ha tvingats göra en extra provstart näst senast och senast så klaffade det aldrig med ryggarna - när hon sedan av ren friskhet sprang upp i vagn framför så var den dagen förstörd och vi hoppas hon ska ha lite mera stolpe in i loppen nu framöver. Spåret är dock en bit ut och vi möter bra hästar här, så några större segerförhoppningar har vi inte och hoppas på fina pengar i första hand den här gången.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag och rycktussar på henne.

solvalla söndag 24/10

7 Bouillabaisse (Lopp 5, V4-4) var ej kurant i Oakskvalet, men var tillbaka på bra vis senast och presterade fint som trea vilket var roligt. Med det loppet ska hon vara vassare nu och hon har visat tidigare hon tillhör de bättre i kullen - så givetvis hoppas vi vara med och göra upp om finalplatser här också. Från sjundespåret är det svårt spekulera för mycket i något loppscenario, utan vi får se hur de andra lägger upp det och ta det därifrån.

Balans, vagn och utrustning: Hon går med skor, vanlig vagn, cant see back och rycktussar även den här gången.


3 Readly Lavec (Lopp 12, V75-7) gjorde ett bra lopp igen senast på Solänget, men fungerade ej optimalt i travet och det i kombination med banan som erbjöds den dagen blev ej särskilt bra. Han visar dock fin kapacitet som kunde bli tvåa ändå och insatserna i Derbykvalet och Derbyfinalen var riktigt bra. Han är tillfixad efter senast och vi är nöjda med träningsjobben - så även här så hoppas vi göra upp om finalplatserna. Readly är snabb iväg och ledningen är närmaste vägen till mål som man brukar säga, så det är önskescenariot.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram,, amerikansk sulky, halvstängt/murphy och rycktussar är tanken igen på honom.