TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

hagmyren torsdag 19/5

13 Bouillabaisse (Lopp 2, V4-2) hade en fin säsong ifjol även om vi tyvärr hade en del stolpe ut i de stora loppen och hon är verkligen en härlig häst. Vinterträningen har varit okej men lite olika saker har bromsat upp och gjort att årsdebuten dröjt. Inför detta har hon tränat på bra och känns stark, men samtidigt så är hon inte vässad utan bara tränat hemma och tanken är att hon ska få starta sig i form då årsdebuten dröjt och få några lopp i kroppen innan de större uppgifterna. Det är klart att hon är bästa hästen här och ska ses med segerchans, men samtidigt så fick vi bakspår på tillägg med många hästar att runda. Jag kör gärna lite snällare i rygg med henne då det är första starten för året, och på just Hagmyren kan det bli väldigt långt fram och vi ligger lagom lågt.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och rycktussar.


1 Teknopuma (Lopp 5, V5-2) är en väldigt trevlig häst med stam som gör att hon kommer ha ögonen på sig direkt i tävlingsdebuten. Vi hoppas att det är en häst för större stolopp senare i år, men hon ska få utvecklas med loppen och har bara tränat hemma. Kvalet var vi nöjda med och hon kändes fin, men hon är ännu grön och orutinerad. Det blir därför bra för henne att få starta igång och känna på tävlingsmomentet litegrann och hur det fungerar. Svårt veta hur pass bra konkurrenterna är och vi får se hur loppet utvecklar sig. Viktigaste för vår del är Teknopumas egen prestation, hur hon känns, och att hon får en bra upplevelse och lägger gärna upp loppet därefter. Sen förstår vi att hon blir betrodd och ska räknas, men nämner igen att hon är grön och inte världsvan ännu.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


6 Teus (Lopp 7, V5-4) fortsätter att prestera fint och vann väldigt enkelt senast. Han tränar på normalt efteråt och vi räknar med att han gör en bra insats igen här. Lite nytt blir det samtidigt då han får attackera från tillägg den här gången och vi får se hur han hanterar det, men hans mor var bäst på rulle och vi hoppas Teus också besitter lite av de spurtegenskaper hon hade. Han är en av de hästar som höjer sig i loppet och ska räknas.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, halvstängt huvudlag och fasta tussar.

fredag romme 20/5

12 Accolade (Lopp 9, V64-6) var ej som bäst senast och har fått pausa lite efteråt. Han tränar bra och vi såg fram emot att få prova honom på kort distans och hoppas på en bättre prestation vilket ska föra honom framåt formmässigt, men härifrån går det inte att ha några förhoppningar om tätplaceringarna. Vi får ligga väldigt lågt och främst ta detta som ett lopp i kroppen.

Balans, vagn och utrustning: Skor, amerikansk sulky, norskt huvudlag och rycktussar.