TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

rättvik måndag 2/8

4 Rocket Boy (Lopp 1) var duktig i comebacken och normalt ska han gå framåt med varje lopp han gör då han inte var vässad inför det. Träningen sköter han som han ska göra och spåret blev fint - så här måste vi vara optimistiska. Han är bra för klassen och funkar allt som det ska så tror vi att han vinner.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, can’t see back-huvudlag och fasta tussar.


8 Candy Frontline (Lopp 3, V5-2) gjorde ett bra lopp igen senast, men det var surt att hon inte fick vinna. Det verkar normalt efteråt och vi hoppas hon går bra igen här - men lite knepiga förutsättningar den här gången. Spår åtta blev lurigt och det i kombination med den korta distansen gör det tufft. Det har blivit galopper bakom startbilen hittills dessutom - så vi hoppas hon sköter sig härifrån, men ligger lite lågt på förhand vad gäller chanserna den här gången även om formen är god.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram den här gången. Vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar igen på henne i övrigt.


6 Luna Nera Doc (Lopp 6, V5-5) spurtade fint senast och vi tycker hon höll bra gången innan också. Så formen är bra på henne. Med spår en bit ut här och flera startsnabba hästar i fältet så får vi se var vi hamnar, men Luna bör göra ett bra lopp igen och kan vara en outsider.

Balans, vagn och utrustning: Amerikansk sulky nu när det är autostart igen samt open eye-huvudlaget. Barfota runt om och rycktussar som senast i övrigt.

gävle torsdag 5/8

2 Sebastians Son (Lopp 4, V5-2) gick bra i sin tävlingsdebut. Det klaffade inte särskilt bra för honom då, men han gjorde så gott han kunde och var positiv vilket var roligt efter alla hans problem som han haft under sin karriär hittills. Förhoppningen är att han går bra igen här - men vi vill inte sätta några stora krav på honom ännu. Vi tar ett lopp i taget och ligger lite lågt. Viktigaste är att han utvecklas och tar kliv framåt hela tiden och vi siktar in oss på ett snällt lopp igen.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, helstängt huvudlag och fasta tussar igen för honom.


4 Beauty Super Nova (Lopp 6, V5-4) höll godkänt senast - det blev ju ett rätt så bra tempo med en pigg häst utvändigt och hon var okej, men samtidigt så tycker vi att hon kan ännu lite bättre än vad hon presterade då. Bra spår igen här och lång distans har hon visat funkar. Hon är snabb ut, men den här gången så siktar vi troligen på ett rygglopp i första hand då det blivit ganska så tufft för henne flera gånger på slutet - så smyga med vore att föredra. Vi möter den som vann senast och någon till som är bra för klassen, men Beauty har själv kunnande för att dyka upp i den främre träffen och vara med i segerstriden med ett bra lopp.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, amerikansk sulky, öppet huvudlag och rycktussar igen.