TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

Eskilstuna tisdag 7/2

8 Spitfire P.C. (Lopp 6, V5-4) gjorde en fin insats vid andraplatsen i Örebro där han mötte en väldigt bra häst för klassen, men senast så fick vi stryka honom då han hade hostat. Svårt säga vad det kan ha gjort för formen, men det känns fortsatt bra hemma i alla fall och normalt borde han inte ha tappat så värst mycket då det snabbt gick över. Spåret blev visserligen inget vidare här - men vi laddar framåt och jag tycker han är en av hästarna som sticker ut i loppet.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, halvstängt huvudlag och rycktussar är tanken - senast hade han amerikansk sulky och blinkers.

gävle torsdag 9/2

3 High Expectations (Lopp 7, V64-4) gör det okej hela tiden, men hon förstår inte vad det här går ut på ännu och springer mest på halvfart. Hoppas hon ska ta kliv framåt hela tiden i utvecklingen med de loppen hon gör och hon tränar på bra, men vi siktar in oss på ett fint lopp i första hand igen och ligger lågt vad gäller tankar på att kunna räcka hela vägen till seger.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, helstängt huvudlag och rycktussar igen för hennes del.


9 Teus (Lopp 9, V64-6) var jag inte helt säker på formen på, då han hade galopperat bort sig gången innan, och därav så hade jag inte bestämt om vi skulle köra i spets eller ej senast. Nu släppte vi till en konkurrent som normalt borde ha varit en bra rygg, men i efterhand då vi blev fast med rubbet sparat så kändes det taktikvalet givetvis fel även om jag föredrog ett rygglopp i första skedet. Teus kändes hursomhelst stark och borde göra en fin prestation nu med två lopp i kroppen efter sjukdom. Från bakspåret blir vi lite utlämnade till vad övriga hittar på och vad vi får för tempo på loppet, men ska bli intressant att se vad han hittar på nu när vi får attackera bakifrån igen.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, halvstängt huvudlag och rycktussar för hans del.