TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med ett par dagar till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in tätt efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

rättvik fredag 2/10

4 Readly Lavec (Lopp 1) vann i sin debut och gjorde det enkelt, men vi tyckte ändå att han inte riktigt var som bäst och han har fått en liten träningsperiod med lite finslipning efteråt för att han ska fungera ännu bättre. Han känns fin och utan att vara vässad så räknar vi med en ny bra insats och sett till kapacitet bör han vara en av de som räknas. Spår fyra är aldrig optimalt med en orutinerad häst, men det tror vi att han ska reda ut.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


2 Listas Behindbars (Lopp 2, V5-1) galopperade tyvärr direkt från start senast vilket var synd då hon värmde väldigt trevligt den dagen. Hon är ju dock väldigt speciell och det är svårt att veta vad hon hittar på både innan och i loppen - men trots galoppen senast så tycker vi att hon tar små steg psykiskt hela tiden och vi fortsätter jobba vidare med henne. Trava snabbt kan hon och spåret blev bra - så kommer man till ledningen hade det varit intressant prova där i det här gänget och hon tävlar mycket mot sig själv.

Balans, vagn och utrustning: Skor, hybridvagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


13 Räser Ulla (Lopp 7, V4-3) blev lite ivrig då vi hade en trög startrygg senast och slog knut på sig själv och att hon sedan galopperade ytterligare en gång är inget vi tar hårt på då även det här är en speciell dam och det blev fel den dagen helt enkelt. Hon kändes i övrigt fortsatt fin precis som vid de två segrarna och vi provar igen här. Felfri bör hon vara en av de som räknas.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


1 Beauty Super Nova (Lopp 9) har vi jobbat mycket med vikten på och hon ska göra första starten för oss nu men har inte tryckts fullt ut med tanke på att hon har svårt att hålla hull. Hon har gått ett 20-jobb inför detta och vi är nöjda med henne i träningen. Spåret blev bra och med tanke på uppgiften hade det varit intressant med ledningen - men vi får se hur loppet utvecklar sig och vad hon är för individ i tävlingssammanhang. Sett till hur hon sköter träningen borde hon dock kunna dyka upp i den främre träffen.

Balans, vagn och utrustning: Skor, hybridvagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


7 Valentine Heart (Lopp 9) galopperade när det blev lite trångt från start senast och så var den dagen förstörd. Hon kändes okej efteråt och får därför prova igen här. Mats får sikta in sig på ett bra rygglopp med henne och får hon det spurtar hon förhoppningsvis bra till slut och ska kunna ha möjligheter dyka upp i den främre träffen hon också om det klaffar lite.

Balans, vagn och utrustning: Skor, hybridvagn, öppet huvudlag och rycktussar som senast.

romme lördag 3/10

2 Favourite Picture (Lopp 3, V65-1) gjorde en fin insats senast. Det blev en väldigt snabb inledning igen, men hon gick bra till slut sen när luckan kom även om hon inte kunde stå emot vinnaren och hon fortsätter att utvecklas hela tiden. Den här gången lottades hon till ett perfekt startspår - sen om hon är så pass snabb så att det kan bli ledningen återstår att se, men oavsett så hoppas vi att hon får ett bra lopp och av det hon visat hittills så borde hon vara en av de som räknas med segerchans.

Balans, vagn och utrustning: Hon fortsätter med skor, hybridvagn, öppet huvudlag och fasta tussar.

färjestad måndag 5/10

4 Victoria Tilly (Lopp 8, V5-4) var helt okej senast och från sidan tycker säkert många att hon var duktig, men vi har högre krav på henne än så och den där riktiga formen har inte infunnit sig sedan segern på Örebro och hon sliter fortsatt en del med stilen dessutom. Vi har därför provat lite annat upplägg på henne inför detta och ska göra så närmsta tiden så får vi se om det blir ytterligare lite förbättring framöver. Hon såg ut att möta ett par bra montéhästar här, men samtidigt ska de plocka tillägg på henne om hon levererar fullt ut vilket normalt inte blir särskilt lätt i så fall. Så vi får se helt enkelt - sammantaget finns det dock frågetecken och vi nöjer oss med att konstatera hon är en av de som har kapacitet dyka upp i den främre träffen om allt fungerar.

Balans, vagn och utrustning: Hon får tävla med skor runt om den här gången. Sedan rycktussar som vanligt, men huvudlaget överlämnar vi till Jonathan att bestämma.

gävle måndag 5/10

7 Tåga Viktor (Lopp 4, V5-2) har gjort bra lopp hela tiden hos oss och att han fick vinna senast var verkligen roligt - det var han förtjänt av och han sköter träningen fortsatt som han ska efteråt. Spåret blev en bit ut här och han har varit lite begränsad från start hittills, så återstår att se var de hamnar och lite vingelrisk är det härifrån. Men gör han om insatserna som på slutet och det löser sig bra från utgångsläget så bör det räcka en bra bit.

Balans, vagn och utrustning: Skor runt om på honom den här gången. Hybridvagn, öppet huvudlag och fasta tussar i övrigt som tidigare.


10 Luna Nera Doc (Lopp 5, V5-3) blev det mesta fel för senast på V75 där vi fick dåliga ryggar och vi kan egentligen glömma den starten på så vis - hon kändes okej i alla fall och siktet är inställt mot finalen i Maharajahs Stoserie dit hon redan är inkvalad. Därför blir väl det här mest ett lopp i kroppen för hennes del med sikte ditåt - så vi har inte så stora krav och smyger med i ryggar härifrån. Klaffar det är vi inte främmande för att hon kan dyka upp i den främre träffen, men i första hand är vi nöjda med en bra insats.

Balans, vagn och utrustning: Skor runt om, hybridsulky, murphy och fasta tussar på henne är det troliga men eventuellt blir det rycktussar.