TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med ett par dagar till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in tätt efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 10 och kvällstävlingar fram till klockan 16 på respektive tävlingsdag.)

Örebro torsdag 14/11

2 Serenity Face (Lopp 4, V64-1) spurtade mycket positivt senast och hade vi fått chansen tidigare så hade hon varit segerfarlig. Tanken var att hon med loppet ska ha gått framåt formmässigt till den här starten och får hon en fin resa här så hoppas vi att hon kan dyka upp i den främre träffen även om det är ett par tuffa hästar emot.

Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, vanlig vagn, norskt huvudlag och fasta tussar precis som senast är tanken.


2 Urgent Call (Lopp 9, V64-6) gjorde bort sig innan start senast vilket inte var helt förvånande då han går på gränsen ibland, han var väldigt laddad och när man tar i honom så blir han arg helt enkelt. Han värmde annars fint och vi är väldigt nöjda med formen och räknar med en ny fin insats den här gången. Vi fick ett bra spår då han är snabb ut och kommer vi till ledningen så kör vi givetvis där - men ”Calle” går lika bra bakifrån om det skulle bli så och vi räknar med att vara med i segerstriden.

Balans, vagn och utrustning: Skor fram nu som vid segern näst senast. Troligen norskt huvudlag istället för blinkers, men vi får se hur han värmer innan vi bestämmer oss. Jänkarvagn och rycktussar i övrigt.

romme fredag 15/11

1 Rocket Boy (Lopp 3) konstrade dessvärre på nytt i volten och vi valde att inte vara med senast. Vi hoppas han lär sig med tiden, men den här gången så blir det bilstart i alla fall vilket kommer vara positivt och vi ska testa det innan tävlingarna. Återstår att se var vi hamnar från början och hur loppet blir kört vilket gör det svårt bedöma chansen såhär på förhand, men vi var nöjda med insatsen på Örebro och räknar med ett nytt bra lopp den här gången - och blir det ledning kan det vara intressant att köra där.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, can’t see back-huvudlag och fasta tussar som tidigare.


5 Alorac Mathbell (Lopp 5, V64-2) har presterat jämnt och bra i de tre starterna han gjort hos oss och fortsätter att sköta träningen som vi vill. Den här gången så ska han få testa att tävla under sadel för första gången. Alorac har gått ett 20-jobb under sadel inne på Örebro inför detta och vi var nöjda med det han presterade då och har känsla att monté ska funka bra för hans del. Motståndet blev snäppet bättre än vad vi hoppades på och flera av hästarna har goda meriter i monté - så vi får se hur långt han kan räcka emot de främsta, och är i första hand nöjda om han visar att han fungerar i disciplinen.

Balans och utrustning: Han tävlar med skor fram, eventuellt barfota bak, murphy och rycktussar.