TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med ett par dagar till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in tätt efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 10 och kvällstävlingar fram till klockan 16 på respektive tävlingsdag.)

Eskilstuna lördag 25/1

9 Alorac Mathbell (Lopp 4, V4-4) var duktig i lördags och det var riktigt skönt att han fick vinna - något han gjorde sig förtjänt av redan gången före, men blev då snöpligt avslagen den sista biten. Formen är god och han gick imål på ett bra vis senast varför vi testar lite tätare starter den här gången vilket vi tror ska fungera bra. Distansen är intressant för hans del och även om motståndet är tuffare nu så har vi en häst i form för att kunna dyka upp i den främre träffen.

Balans, vagn och utrustning: Skor, jänkarvagnen funkar trots spåret, murphy och rycktussar.


8 Urgent Call (Lopp 5, V75-1) var tapper som tvåa senast och gör sällan ett dåligt lopp. Tyvärr fick vi på nytt trist läge på V75, men ”Calle” känns fin i träningen och kommer göra en ny bra insats. Med tanke på spåret får vi slå lite ur underläge, men klaffar det så har vi en häst som är tillräckligt bra för att vinna även om vi främst får vara nöjda för en vettig slant den här gången.

Balans, vagn och utrustning: Skor, bike och rycktussar. Senast blev det norskt huvudlag efter värmningen då han var lite väl laddad, men grundplanen är blinkers på igen nu även om vi avvaktar och ser hur värmningen känns.


10 Ivanhoe (Lopp 9, V75-5) gjorde ett bra lopp senast och avgjorde säkert, men han såg inte riktigt den andre hästen när vi kopplat greppet och därför blev det hårdare till slut än vad som behövdes och till den här gången så öppnar vi därför upp murphybländaren. Han sköter träningen bra efteråt och formmässigt ska han ha gått framåt med loppet i kroppen då han hade tagit det lite lugnare runt jul och nyår. Spåret blev okej även om det givetvis kunde ha varit bättre och vi är därför lite utlämnade till hur loppet utvecklar sig, men räknar med en fin insats och tycker vi har en häst med kapacitet dyka upp i den främre träffen även här.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, murphy med hål den här gången och fasta tussar (huva senast).