TILL START

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag och särskilt lördagar (V75) och onsdagar (V86) försöker vi alltid lägga in lite snabbare efter att startlistorna blivit klara. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

lindesberg lördag 8/5

8 Glory Days (Lopp 9, V5-4) var duktig i sin tävlingsdebut ifjol, men har haft diverse problem och varit borta länge inför detta. Nu är det dock dags att komma igång igen och hon har gått ett 19-jobb inför detta där vi var nöjda. Det behövs lopp i kroppen innan formen sitter där och uppgiften känns lurig bedöma på förhand - bildebut, spår åtta på Lindesberg osv samt även svårbedömda konkurrenter, men vi räknar åtminstone med en stabil insats så får vi se hur långt det räcker och hur det hela löser sig.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.

gävle lördag 8/5

5 Tåga Viktor (Lopp 5, V65-2) blev det långt fram till täthästarna för senast och han gick helt okej, även om han väl varit lite vassare vid ett par av starterna tidigare. Han fortsätter dock att leverera bra och då det verkar som vanligt efteråt lär han gå bra igen här. Lite lurigt med innerspår på tillägg var man hamnar och hur det löser sig, men klaffar det så kan han vara med och kriga bland de 3-4 främsta.

Balans, vagn och utrustning: Vi funderade på helstängt huvudlag senast - men det blev öppet huvudlag och han går så igen här. Sedan så är tanken barfota runt om och vanlig sulky jämfört med senast. Fasta tussar som vanligt.


6 Beauty Super Nova (Lopp 6, V65-3) var fin vid segern senast och sträckte snyggt på sig den sista biten när hon tog sin första vinst i karriären. Det verkar normalt med henne efteråt och vi räknar med en liknande insats här. Spåret dock en bit ut igen och därför inte så givet att det kan bli ledningen på nytt även om det vore intressant, så vi får se hur loppet blir kört. Den långa distansen bör hon i alla fall hantera okej och även hon kan vara med och kriga bland de 3-4 främsta.

Balans, vagn och utrustning: Tanken är barfota runt om vilket blir första gången i karriären. Amerikansk sulky, öppet huvudlag och rycktussar i övrigt.


5 Listas Behindbars (Lopp 8, V65-5) gick helt okej senast även om hon kan bättre än så och det saknades lite tryck i steget, insatsen näst senast där hon satt fast med sparat på fint vis var bättre. Hon tränar fint efteråt och duger bra i klassen när allt fungerar. Henne hade vi gärna provat i ledningen den här gången - men det såg ut som att fler kan öppna från start, så vi får se hur det utvecklar sig och var hon hamnar. Loppet kändes öppet på förhand i övrigt och även här har vi en häst som kan dyka upp bland de 3-4 främsta om hon har en bra dag - så känslan är att dagsform och löpningsförlopp avgör vem av våra tre som lyckas bäst den här kvällen.

Balans, vagn och utrustning: Vi planerar för att köra henne barfota runt om samt med amerikansk sulky - båda för första gången i karriären. Öppet huvudlag och fasta tussar i övrigt.

Solvalla söndag 9/5

6 Walle West (Lopp 3, V4-1) får inga överbetyg för insatsen senast och var bättre gången innan. Enklare motstånd nu och vi hoppas han gör ett bra lopp - men spår en bit ut är inte optimalt då han inte är särskilt snabb och vi får se var man hamnar. På förhand är det svårt lyfta upp honom för mycket då han levererar ojämnt i loppen - men presterar han likt näst senast eller som vid segern är han trots allt en outsider om det klaffar.

Balans, vagn och utrustning: Tanken är att köra barfota bak, skor fram jämfört med senast. Sedan så kör vi med amerikansk sulky och rycktussar igen. Han brukar ha stängt huvudlag, men det kan bli norskt huvudlag denna gång.

mantorp måndag 10/5

9 Räser Ulla (Lopp 5, V64-2) galopperade tyvärr i comebacken och att hon är speciell av sig är tyvärr inget nytt, hon kan konstra en del både före och i loppen. Hon kändes i alla fall som vi ville att hon skulle göra och felfri här så kommer hon att göra ett bra lopp. Just felfri är dock det viktiga och därför svårt att ha för höga krav på henne - men sköter hon sig har hon kapacitet som duger bra i klassen.

Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar.


15 Alorac Mathbell (Lopp 6, V64-3) gick bra på Färjestad senast emot ett par tuffa konkurrenter och han känns normal hemma i träningen efteråt. Distansen är den rätta och sett till uppgifterna två senaste gångerna så är det klart enklare emot nu. Samtidigt är han sårbar då det går fortare i loppen samt att det kommer bli många att runda ute i spåren här, så det behöver klaffa om han ska kunna segerstrida och vi ligger lite lågt.

Balans, vagn och utrustning: Barfota fram, vanlig sulky, can't see back/murphy och rycktussar på honom.


2 One Kind Of Art (Lopp 8, V64-5) var fin i debuten hos oss, men tyvärr fick vi stryka honom på grund av en sårskada senast. Det verkar dock som det ska efteråt - så bara han sköter sig så kommer han göra ett bra lopp och då duger hans kapacitet väldigt bra i klassen. Han lär bli betrodd här och vi räknar med att vara med i segerstriden felfri - men man ska också komma ihåg att han är speciell och inte är att lita på ännu. Vi provar oss fram lite, därför kan det bli tal om helstängt huvudlag den här gången - vilket vi funderade på redan senast då vi strök honom.

Balans, vagn och utrustning: Han går barfota runt om, med vanlig sulky och fasta tussar på nytt här. Eventuellt provar vi som sagt ett helstängt huvudlag.

axevalla tisdag 11/5

9 Jesper Trot (Lopp 1) var rejält uppanmäld senast över kort distans, men vi tycker att han gjorde ett bra lopp och krigade på bra hela vägen in imål efter att ha fått större delen av slutrundan i tredjespår och Jonathan var nöjd med honom. Springspåret kändes optimalt på förhand här - han galopperade näst senast i volten, men normalt är han stabil och vi ser det mest som ett olycksfall i arbetet då det är enda gången han galopperat i lopp. Lite tätare starter här vilket vi får se hur han hanterar - men i övrigt så tror vi att han gör ett nytt bra lopp under sadel och då ska han förhoppningsvis kunna vara med bland de 3-4 främsta.

Balans och utrustning: Han går med skor, helstängt huvudlag och rycktussar igen.