Gården

Gården

Gården har för närvarande plats för 50 hästar. Stallet är luftigt och har högt i tak där de äldre står på box och unghästarna har lösdrifter. Hagarna är stora och alla hästarna har daglig utevistelse.


Träningsbanor

Under det senaste året har vi förberett anläggningen och fortsätter att utveckla gården för att kunna träna hästar på bästa vis. Vi använder oss både av vanliga långvagnar och tryckvagnar på våra banor som har olika underlag och bansträckningar vilka presenteras nedan.


Sandbanan

Håller på att läggas i detta nu! I våran 800 meter långa sandbana med lätt lutning, skapar vi ett motstånd i intervallerna och här kommer mycket av styrketräningen ske.


Heatbanan

Vi har en 1600 meter lång heatbana på gården. Denna finns för att både kunna köra snabbare och tuffare heatjobb. Håller på att utvecklas till en 1400 meter lång rundbana.


Rakbanorna

Vi använder oss av två olika rakbanor, en 800 eller en 700 meter lång rakbana.


Skogen

I skogarna runt omkring finns oändligt med slingor för sköna skogsturer men också en 800 m lång svagt lutande backe som vi använder till intervalljobb ibland.


Ridhus

På gården finns även ett stort ridhus för att kunna jobba hästarna både under sadel och genom longering, allt för att skapa smidiga och genomarbetade hästar.

I Sala hos OJA Racing skapas vinnare som ska visa upp sig på travbanorna.
Travhästarna ska trivas och må bra hos OJA Racing i Sala.
OJA Racing är ett familjeföretag i Sala där Oskar J Andersson är travtränare.
Travhästar i hage. OJA Racing håller till på Solbacken Gård i Sala.